FinansWatch

Sydbank foretrækker danske aktier frem for konkurrenterne

Danske selskaber klarer sig for tiden bedre end deres konkurrenter, vurderer Sydbank.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen/Ritzau Scanpix

Danske selskaber scorer hattrick og overgår i øjeblikket deres konkurrenter på alle pejlemærker, omsætningsvækst, nettomarginal og afkastet af den investerede kapital. Det vurderer Sydbank, der også foretrækker at investere i de danske aktier frem for i konkurrenterne.

Det sker selv om prisfastsættelsen af de 26 selskaber, som Sydbank dækker, er højere end for konkurrenterne. Årsagen er nemlig ifølge banken, at der er højere forventninger til indtjeningsvæksten med udspring i et bedre afkast af både den investerede kapital og egenkapitalen. Og man kan ifølge Sydbanks analyse godt retfærdiggøre, at merprisen i forhold til konkurrenterne, bliver endnu højere.

"Den lader vi lige stå et øjeblik til de mange investorer, som har hørt os tale om de dyre danske aktier igennem lang tid. Dyre ja, i forhold til de europæiske og også i forhold til de direkte konkurrenter – men ikke når man tager højde for indtjening og vækstpotentiale."

"I en direkte tvekamp vil vi derfor hellere købe puljen af de danske aktier end konkurrentpuljen," skriver aktieanalysechef Jacob Pedersen i publikationen "Aktiestrategi".

Sydbank fastholder dog det gule afkastbarometer for danske aktier, selv om hele 13 selskaber ud af de 26 selskaber, banken dækker, har opjusteret forventningerne i år.

"De flotte første kvartalsregnskaber har givet genlyd og for en stund igen rettet investorernes opmærksomhed mod de danske selskabers styrker. Det sker efter en periode siden start-november 2020, hvor investorerne ellers har kastet deres kærlighed på covid-19-taberne, der vinder på genåbningen."

"Vi vurderer, at genåbningstemaet fortsat vil præge de europæiske aktier, og at der endnu vil gå noget tid, før aktieinvestorerne igen kaster deres kærlighed på de danske aktier og deres indtjeningsmæssige fortræffeligheder," konkluderer Jacob Pedersen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs