FinansWatch

Fokus på nedskrivninger hos Sydbank efter nedjustering

Sydbank aflægger regnskab onsdag, og her vil fokus blandt andet være på nedskrivningsposten.

Foto: PR/Sydbank

Efter en nedjustering i midten af december er noget af den resultatmæssige spænding taget ud af det regnskab, som Sydbank onsdag morgen præsenterer for fjerde kvartal.

I stedet bliver det interessant at se, om banken fra Aabenraa har kunnet fortsætte med at tilbageføre nedskrivninger på udlån takket være sunde kunder. Da Sydbank i tredje kvartal kunne tilbageføre 14 mio. kr., som ellers var sat af til nedskrivninger på udlån, var det sjette kvartal i træk med tilbageførsler.

"Jeg ved, at det ikke varer evigt. Vi kan ikke for evigt blive ved med at tilbageføre nedskrivninger," sagde Karen Frøsig, der er administrerende direktør i Sydbank, i forbindelse med regnskabet for tredje kvartal.

Efter de første ni måneder af sidste år havde Sydbank kunnet tilbageføre 71 mio. kr. på nedskrivninger, hvilket er knap dobbelt så meget som i samme periode året før, hvor der blev tilbageført 38 mio. kr.

For hele sidste år venter Sydbank nedskrivninger på et lavere niveau end forrige år, hvor der blev tilbageført 51 mio. kr. Det er ifølge Sydbank-direktøren ikke ensbetydende med, at der i de sidste tre måneder af i fjor også er tilbageført nedskrivninger.

"Det afhænger fuldstændig af kreditkvaliteten. Det afhænger af regnestykker på mange tusinde engagementer hvert kvartal," sagde Karen Frøsig.

Mens nedjusteringen i december ikke rørte ved forventningerne til bankens nedskrivninger, så blev forventningerne til resultatet efter skat nedjusteret til 1150-1225 mio. kr. fra 1250-1325 mio. kr. Det blev begrundet med forventningen om et negativt beholdningsresultat, der er afkastet på værdipapirer, for fjerde kvartal samt en handelsindtjening, der er lavere end normalt.

Ifølge estimater, som Bloomberg News har indsamlet blandt tre analytikere, ventes Sydbank i fjerde kvartal at have præsteret et resultat efter skat på 197 mio. kr. For helåret har fem analytikere et estimat på 1,15 mia. kr.

På toplinjen har seks analytikere et estimat på 979 mio. kr. for bankens samlede indtjening, der udgøres af basis- og handelsindtjeningen. For helåret har de samme seks analytikere et estimat på 4,12 mia. kr. for den samlede indtjening.

Sydbank selv venter for 2018 en lavere indtjening end i 2017, hvor den samlede indtjening endte på 4,40 mia. kr. Efter årets første ni måneder udgjorde den samlede indtjening 3,14 mia. kr.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs