FinansWatch

Ugebrev: Imponerende basisindtjening fra Sydbank

Sydbanks regnskab for 3. kvartal bør på en overraskende robust udvikling i udlånstab og basisforretning.

Sydbanks regnskab for 3. kvartal udviste en overraskende robust udvikling i både udlånstab og basisforretning (ekskl. handelsindtægter), idet den samlede basisindtjening steg fra 789 mio. kr. i 2. kvartal til 852 mio. kr. i 3. kvartal. Det konstaterer Aktieugebrevet.

"Når Sydbanks bundlinje ser ret negativ ud med et samlet nulresultat, skyldes det især store engangsomkostninger. Blandt andet en nedskrivning på en aktiepost i det Luxembourgbaserede kapitalforvaltningsselskab Value-Call, hvor Sydbank senest har reduceret ejerandelen fra 49,9 pct. til 25 pct. Det har kostet en nedskrivning på hele 68 mio. kr., anfører ugebrevet blandt andet.

Den samlede karakter for regnskabet er dog klart bestået.

"Grundlæggende ser vi på 1-2 års sigt Sydbank-aktien som en af de mest attraktive danske bankaktier, dels på grund af den lave eksponering mod privatkunder i Hovedstadsområdet, som antageligt kan komme til at give de største udlånstab, og dels på grund af en forventet fremgang i basisindtjeningen," konkluderer ugebrevet.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs