FinansWatch

Sparekassen Sjælland anmelder medarbejder for bedrageri

En medarbejder i Sparekassen Sjælland er blevet bortvist og politianmeldt for bedrageri og dokumentfalsk, oplyser Sparekassen. Rådgiveren dækkede fattige kunders overtræk med rige kunders penge.

Foto: Peter Andersen

En kunderådgiver i Sparekassen Sjælland har udvist en ekstraordinær loyalitet over for sine kunder, som har ført til, at vedkommende nu er bortvist og politianmeldt for bedrageri og dokumentfalsk.

Det skriver sparekassen i en meddelelse.

Medarbejderen har i en lang periode 'lånt' penge på fem kunders konti og brugt pengene til at dække over overtræk på andre kunders konti.

Ifølge banken er de ikke tale om et enkelt tilfælde, men derimod 'et mønster af bedrageri'. I alt er der bedraget for cirka 900.000 kr. Medarbejderen har dog, så vidt vides, ikke selv tjent på bedrageriet.

Vil kompensere tab

"Vi er meget meget kede af sådan en sag. Naturligvis først og fremmest på de berørte kunders vegne. Jeg kan forsikre, at vi gør vores bedste og lidt til, så ingen af de berørte kunder lider nogen form for økonomisk tab. Og vi siger undskyld," skriver ordførende direktør Lars Petersson i meddelelsen, og understreger at Sparekassen Sjælland vil kompensere ethvert tab, som de berørte kunder måtte have lidt.

Direktøren skriver videre, at han er voldsomt ked af episoden.

"Vi er desuden berørte af, at det har været nødvendigt at afskedige en vellidt medarbejder, der har forbrudt sig mod den enkle og gyldne regel om, at ingen forgriber sig på kundernes indeståender. Vi lever af tillid. Vi er derfor trygge ved at vores interne arbejdsgange og en filialdirektør med overblik satte en stopper for bedragerierne. Sparekassen vil nu samarbejde med politiet om at få sagen endelig udredt. Herefter vil politiet tage stilling til om der er grundlag for at rejse sigtelse for bedrageri og dokumentfalsk overfor den pågældende bortviste medarbejder", skriver han.

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs