FinansWatch

Regnskab: Fremgang i Faaborg

Sparekassen Faaborg fastholder forventningerne til årets resultat. Udlån falder, nedskrivningerne falder og integrationen af opkøbt institut næsten på plads (Opdateret 14.01)

Sparekassen Faaborgs regnskab for tredje kvartal viser, at den aktuelle tilbagegang i økonomien også rammer på det sydvestlige Fyn, men samtidig er Claus Sejlings regnskab for årets tredje kvartal også et vidnesbyrd om en bank, der forsøger at få en anden risikoprofil, hvilket bl.a. kommer til udtryk i den faldende udlånsmasse.

Kigger man isoleret set på bankens indtjening og aktivitetsniveau, så er der tale om, at årets første 9 måneder går en spids tilbage på de fleste parametre. Men læser man tallene i et strategisk perspektiv, at banken arbejder efter at få en mindre risikoprofil og skiller sig af med udlån uden for Fyn, bl.a. lån rettet mod ejendomssektoren, så er der fremgang for banken fra Faaborg, fordi den er kommet tættere på målstregen også i relation til at sikre en balance mellem ud- og indlånene. Og det arbejde er ved at være fuldendt uden at indtjeningen er sønderbombet, hvorfor banken fastholder indtjeningsmål på mellem 100 og 120 mio. kr. på årsbasis.

Kursreguleringer koster

Både hvis man sammenligner årets tre første måneder med den samme periode sidste år, så er der tale om en tilbagegang i bankens netto rente- og gebyrindtægter fra 233 mio. kr. til 213 mio. kr. - det er i runde tal små 10 procents tilbagegang. På tredje kvartal isoleret set er der tale om et fald på den post på godt 2 mio. kr. ned til 83,1 mio. kr.

Kursreguleringerne rammer også Sparekassen Faaborg ligesom kollegerne i branchen, hvor der er en tilbagegang på mere end 13 mio. kr. til 11,7 mio. kr. i årets tre første måneder.

Derfor falder bankens resultat før skat i årets første tre kvartaler til 17,7 mio. kr., sammenlignet med 25,7 mio. kr. i samme periode sidste år. Nettoresultatet viser en tilbagegang på 5 mio. kr. til 13,6 mio. kr. i årets første 9 måneder.

Snart balance

På balancesiden er den store forskydning i regnskabet at finde på udlån, hvor sidste års udlånsmasse efter 9 måneder på 4,867 mia. kr. er nedbragt til 4,562 mia. kr. - altså en lånebog der er blevet godt 300 mio. kr. mindre. Slankningen af lånebogen betyder, at bankens ubalance mellem ind- og udlån nu er reduceret til 250 mio. kr., hvor den på et tidspunkt var helt oppe på 1,6 mia. kr.

Bankens nedskrivninger falder fortsat, denne gang ned til 70 mio. kr. i årets første 9 måneder, hvor nedskrivningerne hed 102 mio. kr. i samme periode sidste år. Nedskrivningsprocenten er på 0,7.

Fynske bankdirektører strides om konsolideringsbehov 

Faaborg-chef: Fynske fusioner for sent om ti år 

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs