FinansWatch

Nyby fra Wall Street: Børsejerskabet forpligter

Lasse Nyby, topchef hos Spar Nord, ringede i dag med klokken, der åbnede handlen på Nasdaq. Han sætter pris på de mange nye investorer, ”der godt nok har en holdning til mange ting.”

Hver dag ringes der med klokken på Nasdaq-børsen i New York, men det er ikke just en hverdags-begivenhed, at det er en dansk bankdirektør, der åbner ballet.

Det gjorde Lasse Nyby dog, da handlen blev ringet i gang her klokken 15.30 dansk tid, fordi Spar Nord-aktien har udmærket sig på flere parametre de seneste år.

Dels er handlen med Spar Nord-aktien femdoblet, ligesom man var den mest stigende bankaktie på Nasdaq OMX i 2013.

Adm. direktør i Spar Nord, Lasse Nyby, siger til FinansWatch, at han trives fint med den mere krævende ejerkreds, der følger med, når der kommer internationale og mere professionelle investorer ind i ejerkredsen.

”Der bliver stillet mange spørgsmål til de ting, vi har gang i. Og vi har fået en kreds af investorer, der godt nok har en holdning til mange ting. Men vi opfatter dem som langsigtede investorer. De er ikke bare inde i et kvartal og så ude igen. Du kan tage Wellington eller Fidelity,  som du finder i vores ejerkreds, de er typisk inde, hvis de ellers kan lide selskabet og kan se potentialet på den lange bane,” siger Lasse Nyby.

Lavthængende frugter er høstet

Han siger, at det store gennembrud for alvor kom, da man gennemførte kapitaludvidelsen i foråret 2012.

”Det er sådan set ikke noget nyt, at vi driver aktivt investorarbejde, men der skete nogle ting i 2012. Men vi stiller op til mange investormøder i løbet af året, primært derhjemme hos danske institutionelle investorer, men vi deltager også i omkring 30 aktionærmøder rundt omkring i landet,” siger han og tilføjer.

”Det har man en forpligtigelse til som børsnoteret, synes jeg. At man kommunikerer med sine investorer.”

Jeres aktie steg meget sidste år, den blev handlet til under kurs/indre værdi – hvad gør I så nu for at investorinteressen fastholdes nu hvor de lavthængende frugter er plukket?

”Det er klart, at med en kursstigning på 100 pct., så er det svært at stille nogen noget i udsigt i nærheden af det. Men vi koncentrerer os om at drive banken fornuftigt, at forrente vores egenkapital bedst muligt. Men kursen kan vi ikke påvirke,” siger Lasse Nyby til FinansWatch.

Lasse Nyby og Spar Nord er i disse dage på roadshow på den amerikanske østkyst.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs