Bestyrelsesmedlem stopper i Spar Nord efter nedskrivninger

Per Søndergaard Pedersen udtræder af Spar Nords bestyrelse, da der er opstået et nedskrivningsbehov på et selskab, hvor han er både aktionær og bestyrelsesmedlem. Opdateret.

Bestyrelsesmedlem Per Søndergaard Pedersen forlader bestyrelsen per dags dato. Det skriver banken i en fondsbørsmeddelelse. Det forklares med et nedskrivningsbehov på et selskab, som han er involveret i.

"Baggrunden herfor er, at koncernen har konstateret nedskrivningsbehov på et mindre engagement med et selskab, hvor Per Søndergaard Pedersen er minoritetsaktionær og medlem af bestyrelsen," skriver banken.

Formand for bestyrelsen Torben Fristrup forklarer til FinansWatch, at fratrædelsen sker efter helt fastlagte procedurer.

"Vi har nogle interne regler, der siger, at hvis der opstår et behov for nedskrivninger på det, man kalder et §78-engagement, altså hvor et bestyrelsesmedlem er engageret, så skal man fratræde," siger Torben Fristrup til FinansWatch.

"Unaturligt med lån i andre banker"

Han understreger dog, at nedskrivninger er beskeden i et udlånsengagement, der i forvejen ikke fylder særlig meget på udlånsbogen.

"Det er et mindre engagement, som han er medejer af og sidder i bestyrelsen, og det er en lille engagement, og nedskrivningen er ganske ubetydelig. Det bliver ikke synligt. Reglerne er blot sådan, at man skal fratræde," siger Torben Fristrup.

Fratrædelsen er sket i fuld forståelse med Per Søndergaard Pedersen, siger formanden.

Nu mister I et bestyrelsesmedlem, som du skriver, har leveret en værdifuld indsats, fordi han er mindretalsaktionær i et selskab med en ubetydelig nedskrivning. Har I overvejet, om bestyrelsen skulle have sine udlån i andre banker i stedet, så I undgår dette?

"Det kunne man sikkert godt, men en anden vigtig del af bestyrelsen er jo, at vi har erhvervsaktive folk siddende. Og konjunkturerne kan jo ændre sig. Jeg mener, det vil være unaturligt, hvis man havde sine lån i andre banker," siger han.

Behandlet som de skal

Men I risikerer vel at miste bestyrelsesmedlemmer, fordi konjunkturerne ændrer sig?

"Ja, det er risikoen, og den lever vi så med. I forhold til de ting, som medlemmerne kan bidrage med, så er det ikke en risiko, som vi er bange for. Det er aldrig sket før. Det hænger selvfølgelig sammen med, at sagerne bliver behandlet fuldstændig, som de skal," siger Torben Fristrup.

Han fortæller, at bestyrelsen snarest muligt vil lægge profilen for en afløser fast. Herefter vil man begynde at lede efter kandidater i hele landet, og man forventer, at det nye bestyrelsesmedlem vil blive valgt på ordinær generalforsamling i april.

Opdateret.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også