FinansWatch

Spar Nords "mini-udstedelse" uhyre vigtig

Spar Nords lille obligationsudstedelse i går på 250 mio. kr. vurderes at være en vigtig test for banken, der skal bruges som rambuk i forbindelse med et forestående meget større obligationssalg.

Hvad der ligner en lille, harmløs pressemeddelelse fra Spar Nord, rummer i virkeligheden en af nøglerne til bankens fundings-udfordringer. I vinters måtte banken opgive at gennemføre en større obligationsudstedelse umiddelbart efter Amagerbankens krak, da det gik op for de internationale investorer, at man kan tabe penge på bankkrak i Danmark.

Sidenhen har banken befundet sig i en fundingmæssig kattepine, hvor landets femtestørste bank hellere end gerne vil frigøre sig fra de statsgarantier, der ligger bag en del af den nuværende funding. Men markedet er frosset fuldstændig til, og Spar Nord skal overveje, om de er villige til at betale en enddog meget høj pris for at hente funding uden statsgarantier, eller om banken skal vente på at markederne tør op, selvfølgelig med den risiko det indebærer, at det sure marked også består i 2013, hvor statsgarantierne udløber.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

LB Forsikring: Prisstigning på Tesla var en fejl

Det er sværere at værdisætte Teslaer, og trods ambitioner om billigere forsikringer på grønne elbiler, har LB Forsikring hævet priserne på større elbiler. Men prisstigningen var en fejl, erkender selskabet.

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs