FinansWatch

Spar Nords "mini-udstedelse" uhyre vigtig

Spar Nords lille obligationsudstedelse i går på 250 mio. kr. vurderes at være en vigtig test for banken, der skal bruges som rambuk i forbindelse med et forestående meget større obligationssalg.

Hvad der ligner en lille, harmløs pressemeddelelse fra Spar Nord, rummer i virkeligheden en af nøglerne til bankens fundings-udfordringer. I vinters måtte banken opgive at gennemføre en større obligationsudstedelse umiddelbart efter Amagerbankens krak, da det gik op for de internationale investorer, at man kan tabe penge på bankkrak i Danmark.

Sidenhen har banken befundet sig i en fundingmæssig kattepine, hvor landets femtestørste bank hellere end gerne vil frigøre sig fra de statsgarantier, der ligger bag en del af den nuværende funding. Men markedet er frosset fuldstændig til, og Spar Nord skal overveje, om de er villige til at betale en enddog meget høj pris for at hente funding uden statsgarantier, eller om banken skal vente på at markederne tør op, selvfølgelig med den risiko det indebærer, at det sure marked også består i 2013, hvor statsgarantierne udløber.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs