Spar Nord: Ingen aktuelle planer om at sælge lån videre

FIH-chefen Bjarne Graven Larsen har luftet idéen om at slanke bankens balance ved at sælge nogle af bankens udlån videre til bl.a. pensionskasser. Men den vej vil Spar Nord ikke gå.

Danske banker med funding-udfordringer roder rundt i værktøjskassen for at finde ud af, hvordan balancen fremadrettet skal sikres – og skrues sammen.

For nylig meldte Spar Nord ud, at man ikke var kommet i mål med et obligationssalg i udlandet, der ellers skulle have vristet banken fri af statsgaranterede lån, der udløber i 2013. Men den gik ikke for Lasse Nyby og co., der er ramt af at de udenlandske investorer kigger med stor undren på den danske banksektor, hvor investorer bag seniorgæld tabte penge på Amagerbankens krak.

Følger udviklingen

Det var et særsyn i Europa, og gør det sværere for danske banker at funde sig i udlandet. Derfor var det måske en idé for Spar Nord at gøre som FIH måske vil gøre, nemlig at få nogle af udlånene væk fra balancen, ved at sælge dem videre til nogle pensionskasser, som i stedet for får disse lån på deres bøger.

"Vi har ikke aktuelle planer, der går i den retning, men vi følger selvfølgelig udviklingen på markedet tæt,” siger Ole Madsen, kommunikationsdirektør fra Spar Nord til FinansWatch.

Vil øge udlån

"Vores aktuelle likviditetssituation er komfortabel, så vi arbejder faktisk på at øge bankudlånet - ikke bringe det ned eller få det væk fra balancen.

På den lidt længere bane er det vores forventning, at funding-markedet vil normalisere sig efter den uheldige situation, som Amagerbankens konkurs har skabt. Og at det vil være muligt for sunde danske banker at hente den likviditet, de har brug for,” siger han.

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også