Kaares første varsel: Det håndskrevne protokollat

Det var det håndskrevne bestyrelsesprotokollat, der fik alarmklokkerne til at ringe hos tidligere adm. direktør i Roskilde Bank, Søren Kaare-Andersen.
Foto: SVANE BO
Foto: SVANE BO

Et bestyrelsesprotokollat skrevet i hånden. Det var det, der, den første dag Søren Kaare-Andersen sad i stolen som adm. direktør i den nu hedengange Roskilde Bank, fik alarmklokkerne til at ringe.

Det siger han i dag et langt interview med Berlingske, hvor han fortæller om tiden i og efter den skandaleramte bank.

”Da jeg sad i stolen den første dag, bad jeg om at se bestyrelsesprotokollatet, og da jeg opdagede, at det var håndskrevet, forlod det hele mig: Hvad pokker er det nu for et foretagende, hvor man sidder og skriver bestyrelsesprotokollater i hånden i 2007? Men det gjorde man i Roskilde Bank. Det havde man altid gjort. Så bliver man lidt bekymret,” siger Søren Kaare-Andersen, der var hentet til banken for at give den et mere moderne look.

Krisen var begyndt at spire i USA, og Søren Kaare-Andersen så jobbet som en udfordring, selvom at også tænkte, det kunne være risky business.

Det kunne være sjovt

”Jo, selvfølgelig tænker man da det, og jeg havde da også en fornemmelse af, at de gode tider var lidt forbi. Men så var opgaven jo at strukturere det, så man kom ud på den anden side, ikke? Jeg så det som en challenge. At det kunne være sjovt. Jeg tror ikke, at nogen vil påstå, at de havde set den udvikling komme i den grad, som den gjorde,” siger Søren Kaare-Andersen, der aldrig overvejede at forlade jobbet, som skandalerne åbenbarede sig.

”Der er ikke nogen af de handlinger, jeg har lavet, som jeg ikke kan stå ved. Dem kan jeg stå 100 procent ved, og dem vil jeg også gerne forklare, og så er det fair nok, at nogen siger: ''Det der var ikke for klogt.'' Vi kan alle sammen se verden anderledes i hindsight, og det er klart, at man retrospektivt godt ville have handlet anderledes. Altså jeg kunne da godt have ønsket mig, at jeg var gået igen, da jeg havde læst det håndskrevne bestyrelsesreferat den første dag. Men det kan jo ikke nytte noget. Det kan du ikke bruge til en pind,” siger han til Berlingske.

Søren Kaare-Andersen blev hentet til Roskilde Bank i 2007. Indtil oktober sidste år var han ansat af banken, for blandt andet at være med til at afvikle hele filialnettet. Herefter startede han et konsulentbureau og tog vikartimer i sin datters skoleklasse. Den 1. september satte han sig i stolen som direktør i Bikubenfonden.

Søren Kaare-Andersen er gift og har tre børn.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også