FinansWatch

Principiel bøde til Roskilde-revisor

Revisornævnet har udskrevet en bøde på 50.000 kroner til Ib Meinert Jensen, for at blande private interesser sammen med sit job som revisor for Roskilde Bank.

Roskilde Banks mangeårige revisor Ib Meinert Jensen skal betale 50.000 kr. i bøde, fordi Revisornævnet mener, at hans investeringer i en erhvervsgrund ved Trekroner sammen med Roskilde Banks tidligere direktør Niels Valentin Hansen var et problem i forhold til hans uafhængighed. Dermed er han den første, der bliver straffet i forbindelse med sin rolle i Roskilde Bank. Det skriver Dagbladet Børsen.

Ib Meinert Jensen var Roskilde Banks eksterne revisor i 13 år frem til 2004. Frem til 2003 for PwC og siden selvstændig. Han ejede samtidig en grund i sammen med Niels Valentin Hansen og tre andre investorer, som de havde betalt 5 mio. kr. for - og som var en rigtig dårlig forretning.

Forøgte at sælge

Det er den grund, som Niels Valentin Hansen forsøgte at få Roskilde Bank til at overtage i 1995.

"På denne baggrund kunne man - måske lidt frimodigt - have den opfattelse, at jeg personligt havde båret nok i denne sag, og at det nu kunne være naturligt, at banken tager over og udnytter de fremtidige muligheder," skrev Niels Valentinn Hansen dengang til sin formand.

Ib Meinert Jensen har ikke ønsket at kommentere sagen over for Børsen.

Mere fra FinansWatch

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs