Regnskab: Landbobanken flyvende ind i 2012

Ringkjøbing Landbobank sender et meget stærkt regnskab på gaden, hvor der er fremgang i indtjeningen på 57 pct. og en egenkapitalforrentning på 23 pct. Men fortsat pres på udlånet. (Opdateret)

Man kan komme godt ud af starrtrampen og så kan man flyve ud.

Ringkjøbing Landbobank, med ny mand for bordenden i skikkelse af John Fisker, vælger den sidste løsning, hvor den vestjyske bank har fået en forrygende start på 2012, hvor indtjeningen brager frem. Der er dog lidt malurt i bægeret, i det banken fortsat har problemer med at vokse udlånet. Sidste år tabte Ringkjøbing Landbobank 3 pct. af udlånet, hvor forventningen ved årets start var en vækst å 10 pct., og den negative tendens fortsætter.

Med udgangen af marts i år er bankens udlån 6 pct. lavere sammenlignet med for 12 måneder siden.

Gebyrer brager frem

På indtjeningssiden er Ringkjøbing Landbobank dog i topform, hvor resultatet før skat er oppe med ikke mindre end 57 pct. i forhold til første kvartal sidste år, basisresultatet er oppe med 18 pct., mens nedskrivningsprocenten tager yderligere et dyk ned til 0,7 pct.

I årets første tre måneder har den vestjyske bank haft renteindtægter for 219 mio. kr., det er en fremgang på små 12 pct.

Gebyr- og provisionsindtægterne brager frem fra 35,2 til 45,3 mio. kr.

Kursreguleringerne vokser markant fra 12,7 mio. kr. til 28 mio. kr. i første kvartal 2012.

Basisindtjeningen vokser fra 177 mio. kr. til 204 mio. kr., basisresultatet før nedskrivinger på udlån går frem fra 117 mio. kr. til 140 mio. kr.

Bankens nedskrivninger er stigende fra 19-24 mio. kr.

Ekstrem lave omkostninger

De nederste linjer i resultatopgørelsen viser et resultat før skat på 141 mio. kr., det er 53 pct. op i forhold til samme periode sidste år, mens bundlinjen på 106 mio. kr. skal holdes op mod 68 mio. kr. i årets første tre måneder i 2011.

På balancen dykker bankens udlån fra 13,4 mia. kr. til 12,6 mia. kr., det er en tilbagegang på 6 pct., mens der fortsat flyder masser af likviditet ind i banken i form af knap 1 mia. kr. mere, end den tilsvarende indlånsmasse for et år siden.

På omkostningsfronten holder banken fast i et meget lavt niveau med en omkostningsprocent på 31. Til sammenligning kan man tage Nordeas regnskab i går, hvor der var stor tilfredshed at spore efter omkostningsprocenten var dykket fra 62 til 51 pct. for den danske forretning.

 

Fisker: Fuld damp på kedlerne igen

Fisker: Vores dør er altid åben for trængte banker 

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også