FinansWatch

Ringkjøbing Landbobank vinder Årets Finansvirksomhed

Årets Finansvirksomhed: Blandt de store og mellemstore banker er det Ringkjøbing Landbobank, som for syvende gang vinder prisen for Årets Finansvirksomhed. Løbet var dog tættere, end det har været tidligere.

Bankdirektør Claus Andersen modtog prisen på vegne af Ringkjøbing Landbobank. | Foto: Jan Bjarke Mindegaard, Watch Medier

Syv ud af syv år, hvor FinansWatch og EY har uddelt prisen for Årets Finansvirksomhed, har Ringkjøbing Landbobank løbet med prisen blandt de store og mellemstore banker, og i år var dermed ingen undtagelse.

”Banken udmærker sig fortsat ved en høj egenkapitalforrentning, som med 14,6 pct. i 2021 er helt i toppen. Over de seneste fem år har banken præsteret en gennemsnitlig forrentning af egenkapitalen på 13,5 pct., hvilket ingen andre blandt de store og mellemstore banker kan matche,” lød begrundelsen blandt andet.

Til gengæld ser det ud til, at en af de nominerede konkurrenter - Vestjysk Bank og Spar Nord Bank - i år nærmede sig Ringkjøbing Landbobank.

”Banken har tidligere virket urørlig, men i år har der faktisk været et tæt opløb om førstepladsen,” stod der i begrundelsen.

Det var bankdirektør Claus Andersen, som var mødt op i Pressen i JP Politikens Hus for at modtage prisen.

”Selv om det er syvende år i træk, er vi ikke mindre glade for det. Så tusinde tak,” sagde han og fremhævede, at flere årsager lå til grund for kåringen:

”En af dem er, at vi har et solidt fundament i vores gode, spændende kunder. Og dem får vi heldigvis også flere af år for år. Og det gør vi via organisk vækst, det gør ved opkøb af gode spændende kunder,” sagde Claus Andersen med henvisning til opkøbet af BIL Danmark samt overtagelsen af SEB’s private banking.

Han rettede også en stor tak til de ansatte og bankens samarbejdspartnere:

”De er ufatteligt vigtige og har ære af denne kåring også. De kommer med gode konkurencedygtige produkter, som løser mange af vores behov til kundenre. Det er vi også rigtig glade for. Så stor rtak til dem,” sagde Claus Andersen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs