Handelsbanken ser udfordring for Ringkjøbings udlånsvækst

Det kan blive svært for Ringkjøbing Landbobank at få udlånet til at vokse over de kommende kvartaler, mener Handelsbanken.
Adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank, John Fisker, kan få svært ved at skrue op for udlånet i månederne, der kommer. | Foto: Ringkøbing Landbobank/PR
Adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank, John Fisker, kan få svært ved at skrue op for udlånet i månederne, der kommer. | Foto: Ringkøbing Landbobank/PR

Et fortsat højt kundeindtag og aktivitetsniveau har sikret Ringkjøbing Landbobank et bedre indtægtsforløb end forudset. Det var medvirkende til, at banken tirsdag løftede forventningerne til overskuddet før skat for hele 2020.

De kommende kvartaler vil Ringkjøbing Landbobank dog formentligt have udfordringer med at generere udlånsvækst, vurderer Handelsbanken i en analyse.

"Det skyldes den lavere appetit blandt selskaberne efter nye lån som følge af coronakrisen. Kreditkvaliteten vil fortsat være høj, skønt den stærke udlånsvækst de seneste år udgør en vis risiko for kreditforringelse i dele af låneporteføljen," lyder det.

Samtidig forventer Handelsbanken, at der nu ikke er flere omkostningssynergier at hente efter Ringkjøbing Landbobanks fusion med Nordjyske Bank, der blev gennemført i 2018.

Generelt forventer Handelsbanken, at virksomhedernes investeringslyst vil falde som følge af overskydende produktionskapacitet og en svag efterspørgsel på eksportmarkederne.

"Dette vil sætte en dæmper på efterspørgslen på nye lån i en længere periode, hvilket vil presse banksektoren," fremgår det af analysen.

Banken fremhæver dog, at de danske banker er velpositionerede til at komme helskindede igennem coronakrisen, hvilket skyldes både de massive hensættelser i første halvdel af 2020 og sammensætningen af lånebøgerne.

Ringkjøbing Landbobank opjusterede tirsdag morgen forventningerne til basisresultat i 2020 til 1000-1150 mio. kr. mod tidligere 900-1000 mio. kr. I 2019 var det tilsvarende resultat på 1211 mio. kr.

Forventningerne til overskuddet før skat blev samtidig skruet op til 950-1150 mio. kr. fra tidligere 800-1100 mio. kr. I 2019 var det tilsvarende overskud 1245 mio. kr.

Opjusteringen skyldtes bedre indtægter end tidligere ventet, og samtidig er kurstabet på bankens obligationsbeholdning reduceret.

Handelsbanken har onsdag gentaget anbefalingen "sælg" og kursmålet på 420 kr. for Ringkjøbing Landbobanks aktie, der tirsdag lukkede med en stigning på 4,9 pct. i 515 kr.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også