Landbobank-chef: Kundetilgang og konverteringer gav fremgang

Synergierne ved fusionen med Nordjyske Bank har været større end forventet, lyder det fra John Fisker, der er adm. direktør i Ringkjøbing Landbobank.
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Selv om minusrenter på bankernes indlån i Nationalbanken har gjort det sværere for sektoren at tjene penge, formåede Ringkjøbing Landbobank at forbedre indtjeningen i første halvår.

Basisindtjeningen voksede til 594 mio. kr. fra 578 mio. kr, og banken regner nu med, at årets resultat lander i toppen af prognosen om et basisresultat på 950-1150 mio. kr.

Årsagen er blandt andet, at den lave rente har givet travlhed i butikken andre steder.

"Jeg er godt tilfreds. Det er et udfordrende bankmarked, vi opererer i, men da vi tager markedsandele og har haft både en rekordstor tilgang af nye kunder og i aktivitetsniveauet, da konverteringen af realkreditlån har været helt exceptionel, så har vi altså kunnet modvirke presset fra de lave indlånsrenter," siger administrerende direktør for Ringkjøbing Landbobank John Fisker til Ritzau Finans.

Han hæfter sig desuden ved, at sidste års fusion med Nordjyske Bank går rigtigt godt, hvilket afspejler sig i, at omkostningerne er faldet med 7 pct.

Større synergier end ventet

"Vi sagde, da vi fusionerede, at vi skulle hente 60 mio. kr. i år og 20 mio. kr. i hvert af de to efterfølgende år, det vil sige i alt 100 mio. kr. Men der ingen tvivl om, at vi har hentet flere synergier i første halvår, og noget af det, vi først havde ventet at nå i 2020, realiseres nok lidt hurtigere, så på synergisiden kommer vi nok nærmere op på 70-80 mio. kr. i år," siger John Fisker.

Om Ringkjøbing Bank så stadig stiller sig tilfreds med sammenlagt 100 mio. kr. i synergier, har man endnu ikke regnet på.

"Jeg tror da, at det kommer til at vise sig, at synergierne bliver større end 100 mio. kr., men det er lidt illusorisk. Der er alligevel ingen, der kan kontrollere, om det er rigtigt, hvad jeg siger," mener John Fisker.

Et pejlemærke er dog, at omkostningsprocenten er faldet til 38,6 pct. fra 43,1 i første halvår sidste år. Det vil sige, at banken bruger 38,6 øre, hver gang den tjener 1 kr.

"Før fusionen lå vi på 33 øre, men vi er også en anden type bank nu," konstater John Fisker.

"Da vi fusionerede sagde vi, at vi skulle nå 40 i år, hvorefter vi skulle nå henholdsvis 39 og 38 pct. de to efterfølgende år."

Målet er der endnu ikke pillet ved.

"Det tager vi, når vi ser på budgettet. Men det er lidt svært i øjeblikket. Det drejer sig sådan set om, at indtægterne er under pres som følge af den lave rente," siger John Fisker.

Målt på resultatet før skat venter Ringkjøbning Landbobank nu et resultatet i toppen af det oprindelige prognoseinterval på 900-1200 mio. kr.

I første halvår var banken mere end halvvejs mod den øvre ende, idet overskuddet landede på 619 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også