FinansWatch

Ugebrev: Ringkjøbing er 20 pct. undervurderet

Ringkjøbing Landbobank er en undervurderet aktie, mener Økonomisk Ugebrev.

Ringkjøbing Landbobanks 1. kvartalsresultat blev holdt nede af ekstraordinære omkostninger uden sammenhæng med bankens egen drift. Det konstaterer Aktieugebrevet, der på den baggrund og i lyset af den fremtidige indtjeningsevne vurderer at aktien vil stige til 832 kr. på seks måneders sigt. Fredag lukkede den i 690 kr.

Der er fortsat langt op til det niveau, som Ringkjøbing Landbobanks aktiekurs lå i før finanskrisen, hvor kursen havde passeret 1200, og indenfor en rimelig tidshorisont ser ugebrevet heller ikke en kurs på det niveau.

"Men den aktuelle kurs går i den modsatte grøft og Moody's nedjustering af bankens rating i denne uge har sikkert også presset kursen. Kursen indregner imidlertid ikke i tilstrækkelig grad de positive forhold omkring bankens fremtidige indtjening, og vi anser Ringkjøbing Landbobank for at være undervurderet med 20 pct.," konkluderer ugebrevet.

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs