FinansWatch

ABG-analytiker: Jyske Bank kan miste halv mia. på nej til jysk bankfusion

Ifølge Mads Thinggaard, analytiker i ABG Sundal Collier, er der millioner af gode grunde til, at Jyske Bank bør sige ja til det tilbud, som banken har fået i forbindelse med fusionsplanerne mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Det skriver Børsen.

Jyske Banks topchef Anders Dam Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Jyske Bank vil ikke få meget ud af at blokere for en fusion mellem Nordjyske Bank og Ringkjøbing Landbobank. Tværtimod vil banken miste stor milliongevinst. Sådan lyder vurderingen fra Mads Thinggaard, analytiker i ABG Sundal Collier, i ny analyse, skriver Børsen.

Jyske Bank er således afgørende for fusionsplanerne, som blev meldt ud tordag, eftersom Silkeborg-banken ejer 38,5 pct. af aktierne. I forbindelse med handlen har Nykredit tilbudt at købe aktierne, som ellers ville blive byttet til aktier i Ringkjøbing Landbobank. Nykredit er villig til at betale ca. 1,25 mia. kr. for aktierne.

Ifølge analytikeren vil det give god mening for Jyske Bank, der selv har budt på Nordjyske Bank, at tage imod tilbuddet.

"Jyske Bank overvejer lige nu sin position, men eftersom bestyrelsen i Nordjyske Bank lader til at have en klar præference for Ringkjøbing Landbobank, vil Jyske Bank ikke vinde meget ved at blokere aftalen; faktisk kan Nordjyske Bank-aktien kollapse ved sådan en manøvre og fjerne den gevinst på 500 mio kr., som Jyske Bank kan hente på Nordjyske Bank i 2018," skriver Mads Thinggaard, analytiker i ABG Sundal Collier, i analysen.

Ny bankfusion vækker ærgerlige minder for Spar Nord-chef

Mens Jyske Bank er tavs kalder Nykredit mulig bankfusion for "win-win-win"

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere