FinansWatch

Nordea fyrer chef for dansk corporate finance-division

Den nordiske storbank har sagt farvel til bankens danske chef for køb og salg af virksomheder, skriver Inside Business. Ny chef er allerede ansat (Opdateret).

Foto: Lorenzen Søren Jyllands-Posten

Efter at være blevet forbigået til en række store virksomhedshandler og børsnoteringer har Nordea fyret chefen for bankens danske corporate finance-division, Morten Revsbech.

Det skriver Inside Business.

Nordea skriver i en pressemeddelelse tirsdag formiddag, at man har ansat en ny chef til afdelingen – uden at nævne Morten Revsbechs afsked.

Der er tale om Kasper Dichow, der i 2015 blev ansat som Managing Director for Advisory & ECM i Nordea.

”Kasper Dichow har været med til at skabe utroligt flotte resultater for afdelingen, og vi er sikre på, at han har de helt rigtige kompetencer og den ledelsesmæssige energi, der er behov for i teamet i øjeblikket,” udtaler Harald Grøn, nordisk chef for Corporate Finance, i meddelelsen.

Nævner ikke tabte udbud

Morten Revsbech kom til Nordea i sommeren 2012 fra City og har siden januar 2014 været chef for den danske corporate finance-division med direkte reference til netop Harald Grøn.

Inside Business nævner, at Morten Revsbechs stop sker efter, at Nordea tabte kampen om at vinde opgaven med Nykredits børsnotering til Danske Bank. Desuden nævner sitet, at en række prominente folk i afdelingen har forladt Nordea på det seneste til fordel for nogle af bankens konkurrenter på området. Det gælder blandt andet Nikolaj Bundgaard, som for nylig skiftede til Carnegie.

Det er der dog ikke fokus på i meddelelsen fra Nordea. Her skriver banken, at dens corporate finance-afdeling har stået bag en række større "prestige-transaktioner" i 2017. Det gælder blandt andet den igangværende opsplitning af NKT, aktieplaceringer for Goldman Sachs i Dong Energy samt salget af NiaNet og Datea.

Netop det er også, hvad den nye chef for afdelingen lægger vægt på.

Fokus på det positive

"2017 er kendetegnet ved et forretningsmæssigt stærkt udgangspunkt, og med vores stærke pipeline tegner 2018 også fint. Det arbejde glæder jeg mig til at stå i spidsen for her i København og bygge videre på sammen med vores dygtige og talentfulde team," udtaler Kasper Dichow i meddelelsen.

Harald Grøn kommer dog ind på, at der har været "en periode med flere udskiftninger i teamet":

”På teamsiden har vi netop hyret nye kræfter ind, og vi er i dialog med flere stærke kandidater, så vi kan løse de mange opgaver, vi er blevet betroet,” lyder det fra den nordiske chef i meddelelsen.

Kasper Dichow var før, han kom til Nordea, hos Credit Suisse, hvor han arbejdede i otte år i London, senest som leder af Nordic Investment Banking. Forud for Credit Suisse arbejdede han hos JP Morgan.

Nordea forbigået i salg af Maersk Tankers

Nordea skal sælge fynbos livsværk

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs