FinansWatch

Analytikere uenige om Nordeas flytteplaner

Der er stor uenighed blandt analytikere om, Nordea ender med at flytte sit hovedsæde ud af Stockholm eller ej. Det skriver Børsen.

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Da Nordea i sidste uge fremlagde halvårsregnskab blev beslutningen om, hvor storbanken vil placere sit hovedsæde skudt til hjørne. Eller rettere – udsat til september. Og spørger man analytikere, så er de langt fra enige om, hvad banken ender med at beslutte sig for. Det skriver Børsen.

Hos Jyske Markets vurderer senioranalytiker Thomas Eskildsen, at Nordea ender med at lade hovedsædet forblive i Stockholm, mens Jan Wolter, der er analytiker for Credit Suisse, regner med at Sverige vil blive valgt fra til fordel for Danmark eller Finland.

Siden marts har Nordea overvejet at flytte hovedsædet fra Stockholm, fordi den svenske regering ville hæve afgiften til en krisefond. Afgiften er dog endt med at blive lavere end frygtet, men banken har fastholdt, at sandsynligheden for at rykke til København eller Helsinki fortsat er over 50 pct. Senest har Nordea selv fremhævet, at man ser i en fordel i, at være i et land, som er medlem af EU’s bankunion. Det er Finland, men både Danmark og Sverige overvejer medlemskab.

"Dermed vil sandsynligheden for flytningen øges kraftigt, såfremt den svenske regering vælger at udeblive fra EU’s bankunion," skriver Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen i en analyse.

Koskull: Bankunion er altafgørende for beslutning om hovedkvarter

Nordea udskyder beslutning om hovedsæde til september

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere