Analytiker: Renset for store bomber rammer Nordea-regnskab målet

Tager man en række særlige poster ud af ligninen, lander Nordea et kvartalsregnskab inden for det forventede, vurderer analytiker.
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS

Nordeas regnskab for tredje kvartal viser et pænt stort underskud for juli, august og september. Men renser man for de ekstraordinære hensættelser og nedskrivninger til it og kommende omstruktureringer lander regnskabet inden for målskiven.

Det siger Mikkel Emil Jensen, der er aktieanalytiker i Sydbank.

"Det er på linje med forventningerne. Men det er de finansielle mål, der er i fokus i dag - og det her regnskab går hurtigt i glemmebogen," siger han til Ritzau Finans.

"Ser man på posterne nettorente og -gebyrer, så kommer de ind næsten som ventet i markedet, handelsindtægterne er under pres - og her går billedet med et vanskelig rentemiljø igen, som vi også har set det fra andre banker," siger han.

Stor it-nedskrivning

Nordea nedskriver 735 mio. euro alene på it. Det sker som følge af, at banken nu ser dens it-systemers levetid som lavere end hidtil opgjort, og at man har lukket ned for udviklingen af nogle projekter.

"Det er en relativ stor nedskrivning - og man kan spørge sig selv, om det nu er det. Men med en ny direktør i spidsen for banken tror jeg, at banken hiver plastret af en gang for alle, så der ikke kommer noget drypvist," siger Sydbanks analytiker.

"Vi vidste jo godt, at banken var i gang med en transformation - men at nedskrivningen er så stor, er alligevel overraskende," påpeger han.

Mikkel Emil Jensen venter, at det kan blive en turbulent dag for aktien i Nordea - men at den i hans optik ikke burde reagere så meget på regnskabet.

"Men det kommer jo også an på, om investorerne tror på, at banken kan indfri de finansielle mål, den har sat op for de kommende år," siger han.

Nordea venter i år at udbetale 0,40 euro i udbytte mod 0,69 euro sidste år. For fremtiden venter banken nu at udbetale 60-70 pct. af årets overskud mod en tidligere formuleret målsætning om en årlig stigning i udbyttet per aktie.

"Der er nu sat tal på, og det kan betagnes som en lidt mere aggressiv tilgang end tidligere. Men om det bliver et højere udbytte afhænger jo af, om overskuddet vokser - så på den måde mener jeg ikke, man kan kalde det for en aggressiv udbyttepolitik," påpeger Mikkel Emil Jensen.

Stor hensættelse i Nordea relaterer sig til Danmark

Nordeas kapitalforvaltning vokser fortsat hos professionelle investorer

Nordea straffes for hensættelser på børsen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Peter Jensen er chefkonsulent i Finanssektorens Uddannelsescenter. | Foto: Pr / Fu

Klumme: Kompleks ledelse kræver kompetencer

Læs også