FinansWatch

Nordea har forpligtet sig til at følge kapitalkrav fra ECB

Den nordiske storbank siger ja til kapitalkrav, som Den Europæiske Centralbank (ECB) har fastsat, indtil de endelige krav for næste år offentliggøres.

Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix

Nordea har frivilligt forpligtet sig til at overholde de kapitalkrav, som Den Europæiske Centralbank (ECB) har fastsat, indtil de endelige krav for næste år offentliggøres, hvilket ventes at ske med udgangen af fjerde kvartal næste år.

"Nordea har frivilligt forpligtet sig til at følge 2018 Joint Decision on Capital (JDC), indtil ECB har truffet beslutning om tilsynskrav udarbejdet i henhold til 2019 JDC, der ventes offentliggjort med udgangen af fjerde kvartal næste år," skriver Nordea.

Nordea oplyser, at den frivillige forpligtelse svarer til et samlet krav til egentlig kernekapital på 21.651 mio. euro.

"Forpligtelsen indebærer, at den egentlige kernekapitalprocent skal være minimum 13,7 ved udgangen af fjerde kvartal i år baseret på nuværende forventninger," oplyser Nordea, der supplerer med, at den selv venter en egentlig kernekapitalprocent på cirka 15,4.

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs