FinansWatch

Nordea-aktionærerne har talt: Banken flytter hovedkvarter til Finland

Nordeas aktionærer skulle i dag stemme ja til at flytningen af bankens hovedsæde fra Stockholm til Helsingki kunne blive en realitet. (opdateret)

Foto: /ritzau//Rune Aarestrup Pedersen

Nordea flytter hovedkvarteret til Helsinki fra Stockholm.

Det står klart efter en afstemning på bankens generalforsamling torsdag i Stockholm, hvor 96-97 pct. af aktionærerne stemte for beslutningen. Mindst to tredjedele af aktionærerne skulle stemme ja, for at flytningen kunne blive en realitet.

Ud af samtlige aktionærer var 56,7 pct. repræsenteret ved generalforsamlingen, skriver nyhedsbureauet Direkt.

Det var i sin tid utilfredshed med nye bankafgifter i Sverige, som fik Nordea til at lufte flytteplanen. Den svenske regering har arbejdet på nye afgifter, der skal polstre statskassen til fremtidige bankkriser, og det var Nordea ikke tilfreds med.

Derudover har et medlemskab af EU's bankunion, som er muligt i Finland, også været fremført som et argument.

Nordea har oplyst, at den vil kunne spare 0,9-1,2 mia. euro ved flytningen, men på torsdagens generalforsamling sagde bestyrelsesformand Björn Wahlroos, at gevinsterne kan blive større.

Nordea har tidligere meldt ud, at flytningen efter planen vil være gennemført i oktober.

 

/ritzau/FINANS

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs