FinansWatch

Mindre gevinst ved flytningen betyder ikke meget

Det kommer ikke til at få den store betydning for Nordea, at der ikke kan spares så meget som først forventet, når hovedsædet bliver rykket fra Sverige til Finland, mener analytiker.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Ændringen i besparelserne ved Nordeas flytning til Finland fra Sverige betyder ikke frygtelig meget.

Det vurderer analytiker ved Nykredit Markets Ricky Steen Rasmussen.

Forventningerne til besparelserne i forbindelse med flytningen til Finland er blevet justeret til 0,9-1,2 mia. euro fra 1,1-1,3 mia. euro. Det oplyste Nordea i en meddelelse til fondsbørsen fredag eftermiddag.

"Jeg ser ikke særlig stor værdi i det her. Det betyder ikke meget. Det, der betyder noget, er, at de sparer penge på det," siger Ricky Steen Rasmussen til Ritzau Finans.

Grunden til ændringen i forventede besparelser er ifølge Nordea, at der er blevet lavet mere forfinede beregninger relateret til den skandinaviske storbanks balance efter fradrag.

Det reducerer den ventede positive effekt på nutidsværdien af afviklingsgebyrer og fradrag for renteomkostninger på efterstillet gæld, oplyser Nordea.

"Den anslåede nutidsværdi kan ændre sig og er baseret på en række forudsætninger og vurderinger."

"Hvis disse forudsætninger og vurderinger ændrer sig, kan det påvirke de anslåede fordele, som flytningen af hovedsædet ventes at medføre," skriver Nordea i meddelelsen.

/ritzau/FINANS

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere