FinansWatch

Nordea-chef anbefaler brandudsalg

Bankerne gør det eneste rigtige ved at flygte fra statsgælds-krisen, mener Nordeas danske topchef, Christian Clausen.

Foto: SANNE VILS AXELSEN

De europæiske banker flygter ud af statsobligationer fra gældsplagede eurolande, og det skal de blive ved med at gøre, siger Nordeas adm. koncernchef, Christian Clausen.

Dermed sender han det hidtil kraftigste signal om, at bankerne har mistet tilliden til eurolandenes håndtering af statsgældskrisen.

Nordea-chefens budskab kommer samtidig med, at presset på Italien er steget, selv om Mario Monti har afløst Silvio Berlusconi som premierminister.

Berlusconis afgang skabte kortvarigt glæde og optimisme, men umiddelbart tyder intet på, at Mario Monti kan forhindre investorerne i fortsat at dumpe italienske statsobligationer til fordel for tyske.

Mandag leverede finansverdenen et barskt bevis på, at udnævnelsen af Mario Monti ikke i sig selv gør en forskel. Det skete, da Italien skulle sælge nye femårige statsobligationer for nominelt 3 mia. euro.

Det lykkedes at finde købere, men den effektive rente skød op i 6,29 pct., hvilket er den højeste siden juni 1997. Ved et lignende salg for blot en måned siden landede den effektive rente på 5,32 pct.

Øretæver til Spanien

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs