FinansWatch

Nordea sænker udvalgte renter

Udvalgte renter sænkes mellem 0,25 og 0,35 procentpoint i Nordea. Rentesænkningen kommer dog ikke almindelige udlånskunder til gode.

Kunder med variabelt forrentede lån hos Nordea får ikke glæde af den seneste renteændring hos Nationalbanken, der den 4. november sænkede sine rentesatser med 0,35 pct.point.

"Med baggrund i de skærpede krav fra myndigheder og investorer samt stigende finansieringsomkostninger på de finansielle markeder ændres bankens variabelt forrentede udlånssatser ikke," skriver Nordea i en meddelelse.

Derimod kan kunder med prioritetsprodukter, der er relateret til indskudsbevisrenten, glæde sig over en rentenedsættelse på 0,35 pct.point. På udvalgte variabelt forrentede indlån sænkes renten med "op til" 0,25 pct.point.

Samme besked kom i øvrigt fra Danske Bank mandag, hvor satserne på variabelt forrentede udlån altså ligeledes fastholdes trods Nationalbankens rentenedsættelse.

Tidligere har Jyske Bank oplyst, at det kun sender rentenedsættelsen på 0,35 pct.point videre til kunder med produkter, der følge Nationalbankens rente på indskudsbeviser. Jyske Bank har endnu ikke taget stilling til ændring af indlånsrenter.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs