FinansWatch

Nordea køber luksuslejlighed til dansk topchef

Banken har købt en lejlighed til 18,5 mio. kroner til topchefen midt i en sparetid.  

For blot få uger siden meddelte Nordea, at banken skal skære 2.000 job væk fra organisationen for at forbedre bundlinjen i en tid, hvor der er pres på toplinjen.

Men den strammere økonomiske kurs gælder ikke alle steder i koncernen. Således har Nordea netop spenderet 18,5 mio. kroner på en luksuslejlighed til selskabets danske koncernchef, Christian Clausen.

Han kan fremover glæde sig over 256 kvadratmeter på det fornemme Östermalm i Stockholm, hvor han kommer til at råde over seks værelser med sildebensparket og kakkelovn. Heraf vil en del af kvadratmeterne være nyistandsatte, da en omfattende renovering af blandt andet køkken og badeværelse skal gennemføres. Det skriver den svenske netavis E24.se.

Et uheldigt signal

Christian Clausen vil ikke selv kommentere det, som måske kan opfattes som et uheldigt signal i en tid med spareplaner i banken. Kommunikationsdirektør Jan Larsson fortæller dog i en mail til SvD Näringsliv, at Nordea som et multinationalt selskab har brug for luksuslejligheden for at kunne tiltrække de bedste navne, og samtidig forventes lejligheden at skulle bruges til repræsentation.

Han forklarer samtidig, at lejlighedskøbet er en bedre forretning for banken end den tidligere løsning, hvor den danske topschef foruden sin årsløn på omkring 8,2 mio. kroner fik et beløb på 230.000 kroner til omkostninger i forbindelse med bolig.

"For koncernchefen betyder det, at han har samme størrelse bolig som tidligere, og det er økonomisk set en bedre løsning for Nordea," siger Jan Larsson.

Den svenske minister for de finansielle markeder, Peter Norman, udtrykte sent tirsdag aften, at han forstår, at "kunder og medarbejdere kan føle sig provokeret" af lejlighedskøbet, når der samtidig bliver skåret ned andre steder.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs