FinansWatch

Nordea: Skærer færre jobs i Finland end først meddelt

Forhandlingerne er færdige i Finland, og resultatet er, at op mod 200 flere Nordea-medarbejdere end ventet kan beholde deres job.

Nordeas finske afdeling er blevet færdig med forhandlingerne om den omfattende spareplan, der blev annonceret i august. Resultatet er, at cirka 450 stillinger skal nedlægges. Oprindelig blev det ellers meldt ud, at der skulle være mellem 500 og 650 færre Nordea-ansatte i Finland.

Omkring 300 finske Nordea-folk går på pension i løbet af resten af 2011 og næste år. Alt i alt betyder det, at Nordea-ledelsen indleder forhandlinger om fratrædelse med omtrent 200 finske ansatte.

Tilbudt fratrædelsesordninger

I første omgang vil koncernen søge efter nye stillinger internt i Nordea til de ansatte, hvis stilling nedlægges. Men hvis det ikke lykkes at finde ny beskæftigelse til dem inden for fire måneder vil de blive tilbudt aftrædelsesordninger samt hjælp til at finde et nyt job.

Det oplyser Nordea i en meddelelse.

Danske Bank-ansatte beroliget

Finansforbundet: Nordea kan være forbillede for Danske Bank 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs