FinansWatch

Nordea flytter 500 mio. til skyggekonto

Svigtende investeringsafkast i Nordea Liv & Pension betyder, at Nordea-koncernen må vente med at få udbetalt gebyrindtægter for 519 mio. kr.

Steen Michael Erichsen, Nordea Liv & Pension | Foto: Jyllands-Posten

Lave renter og faldende markeder har gjort det svært at lave gode investeringsafkast. For Nordea Liv & Pension er resultatet i regnskabet for tredje kvartal så lavt, at der ikke kan udbetales det gebyr, som pensionskunderne betaler for formueplejen. Pengene overføres i stedet til en skyggekonto, skriver Nordea-koncernen i regnskabet.

”Det noget magre investeringsafkast, vi henter i forhold til sidste år, det bruger vi til at give kundernes kontorente, og så må ejerne stille sig bagerst i køen og vente med at få driftsrisikoforrentning, indtil man optjener et investeringsafkast til at aflønne ejer,” siger Steen Michael Erichsen, direktør i Nordea Liv & Pension til FinansWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs