FinansWatch

Medarbejderreduktion koster Nordea 171 mio. euro

Den planlagte reduktion af medarbejderstaben i Nordea for at øge lønsomheden koster nedskrivninger i tredje kvartal på 171 mio. euro. Det fremgår af regnskabet for kvartalet.

Omstruktureringsomkostninger på 171 mio. euro i forbindelse med tiltag for at øge omkostningseffektiviteten er indregnet i tredje kvartal under koncernfunktioner. Heraf udgør personaleudgifter 148 mio. euro, og andre udgifter og afskrivninger 23 mio. euro, oplyser Nordea.

Nordea meddelte for nogle uger siden, at man ville reducere antallet af medarbejdere i år og næste år med ca. 2000, heraf 500-650 i henholdsvis Danmark, Finland og Sverige og 200-300 i Norge, og det er det denne ekstraordinære post, der pletter regnskabet for tredje kvartal i forhold til analytikernes forventning.

 

 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs