FinansWatch

Clausen: Bankerne skal tjene mere end 11 pct.

De europæiske banker kommer til at stramme sig an, for i fremtiden vil investorerne ikke affinde sig med en egenkapitalforrentning under 11 pct.

Sådan lyder beskeden fra formanden for European Banking Federation, Christian Clausen, der til daglig er administrerende direktør for Nordea.

"Den lange rente plus risikopræmie giver 11 pct., så alt under er fuldstændig uinteressant for investorerne. Så du skal ligge over 11 pct., måske 13 eller 14, for at investorerne får et afkast," lyder det fra Christian Clausen, der for sin egen forretning har lagt en køreplan, der skal bringe forrentningen op omkring 15 pct. af egenkapitalen.

Han mener ikke nødvendigvis, at kravet om højere forrentning vil føre til konsolidering i den europæiske banksektor.

Tilpasse forretning

"Hver enkelt bank må selv tilpasse sin forretningsmodel, så den hænger sammen med den nye regulering og de nye omkostninger. Nogle banker vil indse, at de er nødt til at gå sammen med en anden bank for at spare omkostninger eller sælge ud. Men man kan ikke køre banksystemet med under 11 pct. i forrentning, for så vil investorerne ikke være med," siger Christian Clausen til Ritzau Finans.

Nordea nåede en egenkapitalforrentning på 11,7 pct. i første halvår, men andre banker ligger langt lavere. Danske Bank nåede for eksempel kun op på 3,3 pct.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs