FinansWatch

Så kom også Nordeas rentestigning

Nordea følger i fodsporene på Danske Bank og Jyske Bank og hæver udlånsrenten med op til 0,5 procentpoint.

Så mangler vi bare Sydbank, så har alle de fire største banker i Danmark hævet renten. Og hver og én med 0,5 procentpoint.

I dag er det Nordea, der følger i fodsporene på to af de store konkurrenter.

"Med virkning fra 4. november 2011 hæves udlånsrenterne for bankens privat- og erhvervskunder med op til 0,5 procentpoin," skriver Nordea i en meddelelse.

Banken skriver, at årsagen til rentestigningen er skærpede krav fra myndigheder og investorer samt stigende finansieringsomkostninger på de finansielle markeder.

"Nordea står som andre i den finansielle sektor overfor nye regler og krav, der øger omkostningerne til bankens råvarer, kapital, funding og likviditet, markant. Vi ønsker at opretholde Nordeas høje rating og dermed vores mulighed for at levere konkurrencedygtige ydelser til vores kunder. Vi tager derfor en række initiativer til at nedbringe bankens interne omkostninger, men den nye markedssituation gør det nødvendigt også at hæve priserne," siger Michael Rasmussen, landechef for Nordea i Danmark ifølge meddelelsen.

Mere fra FinansWatch

AP Pension fyrer 11 medarbejdere

I et forsøg på at spare fyrer AP Pension 11 medarbejdere mens 32 opslåede stillinger bliver fjernet. Det sker tre uger efter, selskabet annoncerede et ansættelsesstop.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs