Nordeas kunder skal spare op med dankortet

En ny opsparing hos Nordea kan sætte penge til side til opsparingen, hver gang kunden betaler med sit dankort.
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg

Når en Nordea-kunde i fremtiden svinger dankortet som betaling for to ristede med det hele, kan dankortet automatisk lægge 20 kr. til side til dårligere tider.

Nordea lancerer nu SparOp, der skal få flere privatkunder i gang med en opsparing. Når kunden har meldt sig til, trækker banken et lille ekstrabeløb, hver gang kunden bruger sit dankort. Kunden bestemmer selv beløbets størrelse, samt hvilken konto penge skal ind på.

”Det er et ganske simpelt produkt, kan man sige. Det er en god og simpel måde at få kunderne til at spare op på. Kunderne har taget godt imod det i andre lande,” siger Ken Adrian, privatkundechef i Nordea, til FinansWatch.

Gode erfaringer fra nabolande

Han forventer ikke, at tiltaget for nogen særlige forretningsmæssige konsekvenser for banken, og det skal heller ikke ses som en måde at få større indlån.

”Vi skal nok være ærlige at sige, at vi ikke har en forventning om kæmpeindlån fra det her. Det er opsparing i det små, men det kan være en rigtig god måde, at komme i gang med at spare op,” siger Ken Adrian.

SparOp kører allerede hos Nordea i de skandinaviske nabolande, hvor kunderne har taget pænt imod det, siger Ken Adrian

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også