Myndighederne undersøger Pandora-sag grundigt

Finanstilsynets politianmeldelse af Nordea er efter alt at dømme kun toppen af isbjerget i en større undersøgelse af Pandora-sagen.
RITZAU FINANS

Meget tyder på, at Finanstilsynets politianmeldelse af Nordea for i aktieanalyser ikke at have oplyst fyldestgørende om bankens indirekte ejerandel i Pandora - og dermed en oplagt interessekonflikt - kun er toppen af isbjerget i en større anlagt undersøgelse af hele Pandora-emissionen. Det skriver Økonomisk Ugebrev.

Ifølge ugebrevet er Finanstilsynet i gang med en større kulegravning af forløbet omkring emissionen. Blandt andet om hvorvidt prospektets regnskabsoplysninger var retvisende, og om Pandoraledelsens viden om salgsudviklingen fra opjusteringen af årsforventningen den 18. april 2011, bekræftelsen i halvårsregnskabet af årsforventningen den 19. maj 2011 til nedjusteringen den 2. august 2011.

Spørgsmålet er naturligvis om nedjusteringen kom i tide, og om ledelsens viden ved opjusteringen, skriver ugebrevet.

Frigast: Efter bogen

Dertil kommer fokus på det ganske betydelige shortsalg af Pandora-aktier, som har givet professionelle investorer en gevinst på op mod en halv milliard kr. Spørgsmålet er, hvem der indgik shortpositioner med op til 22 mio. solgte aktier, og hvor tæt de var på selskabet.

Fra Axcel siger adm. direktør Christian Frigast, som også er medlem af Pandoras bestyrelse, at han ikke ønsker at kommentere spørgsmålet om en eventuel igangværende undersøgelse.

I et interview siger Christian Frigast til Økonomisk Ugebrev, at der hverken er noget at komme efter omkring selve emissionen eller det efterfølgende forløb.

"Hvis vi skulle gøre det om i dag, ville der ikke være noget, vi ville gøre anderledes, siger han og afviser, at der er behov for en undersøgelse af, om det hele er kørt efter bogen."

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også