Nordea-anmeldelse kan sætte gang i udenlandske søgsmål

Udenlandske investorer kan opfatte politianmeldelsen af Nordea som grønt lys for at sætte retssager, skriver dagbladet Børsen.
AF CHRISTIAN SEHESTED OG MATHIAS BENCKE FREMMEN

Der kan være en stribe udenlandske søgsmål på vej i sagen om Pandoras børsnotering, skriver dagbladet Børsen. Gårsdagens politianmeldelsen af banken kan være lige det benzin, bålet har manglet, vurderer professor og ledelsesekspert Steen Thomsen fra CBS overfor avisen.

"Jeg tror, at der er lagt op til storvask efter Pandora-sagen. De investorer som har investeret i tillid til et prospekt vil overveje, om der kan gøres et ansvar gældende. Om det bliver til noget, kan jeg ikke vurdere, men investorerne vil nok kigge på, om de kan få noget ud af det her. Pandora er noget, man taler om i London," siger Steen Thomsen.

Axcel forventer dog ingentinge fra de rasende investorer.

"Vi har intet hørt om nogle sagsanlæg, og forventer det heller ikke," skriver Axcels adm. direktør Christian Frigast i en mail til Børsen.

Og Nordea-anmeldelsen vil sandsynligvis heller ikke være nok til at bære eventuelle sagsanlæg, vurderer professor i kapitalmarkedsret Jesper Lau Hansen overfor FinansWatch.

"I forhold til erstatningssøgsmål, så er det min erfaring, at det vil blive brugt i eventuelle retssager til at forsøge at gøre gældende, at analyserne var vildledende. Det vil være med til at tegne et billede af, at Nordea ikke har gjort det godt nok. Men oplysningerne var tilgængelige i prospektet, og det er dét vigtigste dokument, når man investerer. Så investorer kan ikke hænge sig på den her sag. Den har ikke noget med analysens indhold at gøre," siger Lau Hansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også