FinansWatch

Bankbogen er på vej ud

Nordea lukker for brug af bankbøger 1. november 2011.

Hvis De har spørgsmål, kan de henvende Dem ved skranken. Det er ordlyden på en seddel, der lige nu hænger på glasdørene i Nordeas bankfilialer. Den 1. november er bankbogen passé i Nordea. Andre store banker forventer at følge trop. Det skriver Kristeligt Dagblad.

"Efterspørgslen på bankbøger har været stærkt faldende i en årrække. Kort er mere fleksibelt, fordi det kan bruges i både butikker og i pengeautomater. Grundlaget for at opretholde de systemer, der skal bruges til at læse og skrive i bankbøgerne, er gradvist blevet mindre, og vi har derfor besluttet, at tiden er inde til at skifte de sidste bankbøger ud med kort," siger leder af Nordeas privatkundeafdeling Ken Adrian.

Også Jyske Bank og Danske Bank forventer, at bankbogen snart forsvinder helt.

Ældresagen ser med bekymring på lukning af bankbogen i en tid, hvor mange ældre stadig føler sig usikre på moderne teknologi og aldrig bruger netbank. De seneste tal fra Danmarks Statistik viser, at 460.000 ældre mellem 65 og 89 år aldrig er på nettet. Det bør bankerne have in mente, mener direktør i Ældre Sagen Bjarne Hastrup.

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs