Nordea ryger ud af C20

Nordea er ikke længere blandt de 20 mest omsatte aktier på Københavns Fondsbørs og ryger dermed ud af eliteindekset C20.

For et halvt år siden var det Jyske Bank, der måtte sige farvel til eliteindekset på Københavns Fondsbørs og nu er det så Nordea, der må erkende, at man i hvert fald det næste halve år ikke er en del af C20.

Fondsbørsen laver hvert halve år opgørelsen over de 20 mest omsatte aktier og efter den sidste handelsdag i maj, er Nordea altså ikke længere blandt dem.

Mere i Stockholm

Ifølge selskabet selv skyldes det først og fremmest, at handlen i Nordea-aktien er flyttet til Stockholm, hvor Nordea også er noteret.

”Vi er med en gennemsnitlig handel i maj på 13 mio. aktier om dagen blandt de mest omsatte selskaber i hele Norden. En stadig større del af handlen er imidlertid de seneste år rykket til Stockholm, fordi investorerne handler aktien der, hvor den er mest likvid,” siger pressechef i Nordea, Claus Christensen til FinansWatch.

Han oplyser, at for to år siden blev hver tiende Nordea-aktie handlet i København, mens det i dag er under 4 pct.

Mindre opmærksomhed

Claus Christensen ønsker ikke at spå om, hvor investorerne sender den udvikling hen i den kommende tid, men understreger, at selvom andelen af handlen i Nordea-aktien ud af Danmark er faldende, så er der stadig tale om en absolut likvid aktie på Københavns Fondsbørs.

”Vi er absolut likvide, og når vi ikke længere er en del af C20, skyldes det i lige så høj grad, at volumen i andre aktier er steget,” siger Claus Christensen.

Han erkender, at det vil få indflydelse på den daglige eksponering af selskabet i Danmark.

”Det er klart, at der det næste halve år vil være mindre omtale af Nordea i den daglige omtale af aktiemarkedets gang. Sådan er det. Men det er en relativ lille del af den samlede omtale af et selskab som Nordea,” siger Claus Christensen til FinansWatch.

Nordea ser ud til at ryge ud af C20 sammen med Mærsks A-aktie og Danisco, der blev slettet i forbindelse med Duponts opkøb. Den anden vej kommer TDC, Norden og Lundbeck

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også