FinansWatch

Avis: Bank kan spænde ben for Aamund

Asger Aamunds biotekselskab Bavarian Nordic har måttet se sin egenkapital svinde gevaldigt.

Selskabet står til at skulle rejse 500-800 mio. kr., men hvor meget Aamund får lov at tage del i aktieudvidelsen, er helt og holdent op til hans hovedbankforbindelse Nordea.

Det skriver Børsen onsdag.

Som det er nu, har Aamund en ejerandel i Bavarian Nordic på 11,2 pct. gennem investeringsfonden A.J. Aamund. Om han får lov at fastholde andelen på 11,2 pct. er dog helt op til Nordea. Det ser kritisk ud idet investeringsfonden har gæld for 181 mio. kr., og Aamund har sikret penge til renteomkostningerne på 14 mio. kr. med salg af Bavarian-aktier, som er faldet markant i værdi.

"Omfanget af Asger Aamunds deltagelse i en aktieudvidelse er et spørgsmål om, hvor meget Nordea vil geare forretningen," udtaler en kilde tæt på sagen.

Ifølge en anden kilde ser det sort ud for Bavarian.

"Aamunds selskab kører på pumperne, og der er vel næppe tvivl om, at det ikke kan rejse kapital til den kommende aktieudvidelse. Spørgsmålet er så, hvor meget Nordea vil lade ham gå med i en aktieudvidelse. Det kan være et dilemma for Nordea, at han sidder med en stor ejerandel, hvis de skal køre en transaktion, hvor den største aktionær ikke har råd til at være med," udtaler en anden anonym kilde.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs