Nøddekær klar i Nordea efter lynvisit hos Danske

Efter et lynvisit hos Danske Capital er Jorry Rask Nøddekær nu tilbage hos Nordea, hvor han blandt andet skal stå i spidsen for en ny global emerging market fond.

3. januar havde Jorry Rask Nøddekær første arbejdsdag i Nordea. Efter godt fire år i London og et lynvisit i Danske Capital er den tidligere porteføljeforvalter fra Bankinvest klar til at tørne ud for den skandinaviske storbank.

Her får han blandt andet ansvaret for en ny global emerging market fond henvendt til det institutionelle segment.

”Den arbejder vi med at få til at køre, og vi er ret langt fremme i processen. Det er selvfølgelig spændende for mig at få lov til at være lead manager,” siger han til FinansWatch. Han tilføjer, at fondens investeringer vil blive et resultat af et tæt samarbejde med analytikere og porteføljeforvaltere i Nordeas investment management-team og bankens ESG-team i Stockholm.

Altid Asien

Efter fem år i Bankinvests Asien- og global emerging market-team, tog han for fem år siden springet til Londons finansverden. Her var hans område også Asien og emerging markets hos henholdsvis New Star Asset Management og F&C Assets Management.

”Det har altid været Asien og emerging markets, der har ligget mit hjerte tættest. Det er det, jeg har brugt ti år på at specialisere mig i og hos Nordea får jeg mulighed for at være mere aktiv området,” siger Jorry Rask Nøddekær.

Svært at sige nej

Han kom hjem fra London til et job i som senior porteføljemanager i det globale aktieteam hos Danske Capital.

”Nordeas investeringsproces minder om det, jeg har været vant til at arbejde med specielt i London, og så er vi jo alle sammen ambitiøse, når vi får muligheden for at blive lead manager på en fond. Når det så oven i købet er en spændende global emerging market fond er det en tiltalende mulighed, som det er svært at sige nej til,” siger han.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også