FinansWatch

Regnskab: Kursregulering og krakbanker sender Lån og Spar i minus

Lån & Spar Bank taber 2 mio. kr. før skat. Sidste år gav perioden et overskud på 49,5 mio. Ledelsen glæder sig over basisindtjeningen.

Bundlinjen er mærkbart svagere i årets halvårsregnskab i Lån & Spar bank sammenlignet med første halvår 2010.

Overskuddet efter skat går fra plus 37 mio. kr. til negative 1,4 mio. kr.

Til gengæld basisindtjeningen før nedskrivninger bedre, end ledelsen forventede, skriver den i halvårsrapporten. Den udgør således 39,7 mio. kr. mod 44,7 sidste år.

Regnskabets store negative poster er kursregulering, der er et minus på 7,8 mio. kr., mens det i første halvår 2010 gav et plus på 15 mio. kr. Desuden må banken hoste op med 25 mio. kr. til de krakkede banker på Amager og Mors.

Stigninger i ind- og udlån

Driften byder både på en svag stigning i rente- og gebyrindtægter fra 226 mio. kr. til 244 mio. kr. samt en stigning i udgifter til personale og administration fra 181 mio. kr. til 203 mio. kr.

Nedskrivningerne udgør otte mio. kr. mod 11 mio. kr. sidste år.

Bankens solvensprocent ligger næsten uændret på 17,9 pct.

Lån & Spar Bank har fået 7.500 nye kunder i halvåret, hvilket betyder, at der er svage stigninger i både ind- og udlånd, der ligger i henholdsvis indeks 103 og 106 sammenlignet med sidste år.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs