FinansWatch

BRF får ikke plads i Jyske Banks bestyrelse

Jyske Bank kunne ikke få tilstrækkelig opbakning fra aktionærerne til at ændre vedtægterne, så BRF blev garanteret plads i bankens bestyrelse. Alligevel bliver fusionen gennemført.

På en generalforsamling i går fik Jyske Bank opbakning fra aktionærerne til at udstede aktier til at købe BRF Kredit, som dermed kommer til at sidde på en fjerdedel af aktierne i banken.

Men de vedtægtsændringer der skulle sikre, at BRF Holdings repræsentanter var garanteret plads i bestyrelsen, herunder ret til at sidde på en næstformandspost, kunne ikke få det krævede flertal på to-tredjedele af stemmerne.

"Bestyrelsen tager til efterretning, at generalforsamlingen ikke gav den nødvendige opbakning til de vedtægtsændringer, der vedrører fremtidige valg af medlemmer til bankens repræsentantskab og bestyrelse blandt bestyrelsesmedlemmerne i BRF Holding. Det ændrer ikke ved, at der i Jyske Banks bestyrelse er fuld opbakning til at gennemføre sammenlægningen," skriver Jyske Bank i en fondsbørsmeddelelse, og fortsætter:

"Jyske Bank vil nu drøfte spørgsmålet om valg af bestyrelsesmedlemmer fra BRF Holding, og det er bankens forventning, at der kan findes en for begge parter tilfredsstillende løsning. Sammenlægningen forventes således fortsat gennemført under forudsætning af godkendelse fra relevante myndigheder."

Ekstra generalforsamling

Sent i går udsendte BRF Kredit også en fondsbørsmeddelelse, hvor man har en helt enslydende formulering om, at Jyske Bank og BRF nu vil diskutere valg af bestyrelsesmedlemmer, og forventer at finde en løsning, og dermed fastholder fusionen.

Jyske Banks vedtægter begrænser enhver aktionær til maksimalt 4.000 stemmer, og derfor står BRF Kredit nu i den situation, at man hverken har stemmeret i nærheden af det antal aktier som BRF Holding kommer til at sidde på, eller er sikret ret til at sidde i bestyrelsen.

Efter generalforsamlingen blev Jens A. Borup og John Egebjerg-Johansen på et repræsentantskabsmøde genvalgt til bestyrelsen. Der vil således som udgangspunkt gå et år før en repræsentant fra BRF Holding kan opstille til repræsentantskabet, og dermed håbe på valg til bestyrelsen.

Jyske Bank vil nu afholde en ekstraordinær generalforsamling for at få endeligt vedtaget de vedtægtsændringer, der opnåede mindst to-tredjedeles flertal på generalforsamlingen. Men forslagene der skal sikre BRF Holdings tilstedeværelse i bestyrelseslokalet vil ikke blive genfremsat på den ekstraordinære generalforsamling.

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Alm. Brand gennemfører emission i dag

Fortegningsemissionen af nye aktier udstedt af Alm Brand for at finansiere købet af den danske del af forsikringsselskabet Codan bliver i dag gennemført.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs