Dansk storbank glemte 678.072 handler - får bøde på 50.000 kr.

En dansk storbank har fået en bøde på 50.000 kr. for manglende indberetning af 678.072 handler til Finanstilsynet. Fondsrådet kalder overtrædelsen alvorlig. Opdateret.

Jyske Bank har fået et rap over fingrene fra Finanstilsynet efter blandt andet at have glemt at indberette 678.072 handler, der berørte bankens egen beholdning af værdipapirer. Det skriver tilsynet i en meddelelse.

Ud over de manglende indberetninger med aktier og obligationer til egenbeholdningen har banken også glemt at indberette oplysninger til tilsynet om såkaldte AII-transaktioner med værdipapirer. Det drejer sig om derivat-handler på særlige handelsplatforme.

Sagen har været forelagt fondsrådet, som kalder de manglende indberetninger for en alvorlig overtrædelse af reglerne, primært fordi Jyske Bank allerede i 2010 blev gjort opmærksom på oplysningspligten.

Blev politianmeldt

Det skete i forbindelse med en politianmeldelse.

"Ved vurderingen af forholdenes alvorlighed er der lagt vægt på antallet af transaktioner, at de mangelfulde indberetninger har strakt sig over længere perioder på henholdsvis ca. 6 måneder og ca. 44 måneder, samt på at en stor del af de manglende indberetninger til Finanstilsynet om transaktioner med værdipapirer til bankens egenbeholdning er sket efter, at Jyske Bank ved modtagelse af underretning om politianmeldelse den 8. juni 2010 er blevet gjort opmærksom på indberetningspligten vedrørende AII-transaktioner med værdipapirer uden på den baggrund at have sikret, at bankens procedurer på området fremadrettet var i overensstemmelse med gældende regler," skriver tilsynet og fortsætter:

"Fondsrådet finder, at der er tale om alvorlige overtrædelser af reglerne."

Jyske Bank skriver i en meddelelse, at man accepterer tilsynets afgørelse og understreger at absolut ingen kunder har lidt tab ved de manglende indberetninger.

"Jyske Bank tager Fondsrådets afgørelse til efterretning, men finder anledning til at bemærke, at man ved læsning af Fondsrådets resumé af sagen kan få den opfattelse, at banken har siddet en politianmeldelse overhørig og fortsat en ulovlig praksis. Det er ikke tilfældet. Der er tale om to forskellige typer af indberetninger. De manglende indberetninger efter den 8. juni 2010, hvor banken modtager politianmeldelsen, er indberetninger om transaktioner med værdipapirer til bankens egenbeholdning, hvorimod politianmeldelsen vedrørte indberetninger om AII-transaktioner," skriver Jyske Bank i meddelelsen.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også