FinansWatch

Stor jysk bankfusion rykker nærmere

To af de stærkeste jyske banker er nu klar til at åbne pengepungen og købe nabobanker op på traditionel vis uden om Finansiel Stabilitet. Vestjysk Bank er ikke afvisende over for bud på banken. Analytiker er kritisk over for, om det kan lykkes med en stor jysk bankfusion

Foto: BROHUS ANDERS

Bankernes sult på vækst har nået nyt stadie. Nu er Jyske Bank og Ringkjøbing Landbobank nemlig klar til at købe op uden om Finansiel Stabilitet, der hidtil har været den primære drivkraft for fusioner i finanssektoren. Det statslige bankselskab har taget de dårligste lån ud af "krakbankerne”, hvorefter kun de sunde dele er solgt videre.

Spillet om at blive fremtidens jyske vinderbank er i fuld gang. Og strategerne i bankhovedsæderne i det midt- og vestjyske er i gang med hver deres krigsråd for at løse det store problem, som har ramt dem, efter at den økonomiske krise igen har vist sit grimme ansigt efter sommerferien.

For nu er der ikke længere meget, der tyder på, at Danmark får andet end lavvækst de næste mange år. Samtidig er danskerne håndsky omkring deres privatøkonomi og mere tilbøjelige til at afdrage gæld end at gå sultne til deres bankrådgivere for at låne penge.

Derfor står selv de stærkeste pengeinstitutter over for store udfordringer, hvis de vil vokse - eller bare beholde deres nuværende størrelse.

Situationen har fået to af landets mest solide større banker til fundamentalt at ændre strategi. Nu melder både Ringkjøbing Landbobank og Jyske Bank sig nemlig klar til at købe op.

 

Ny strategi i Jyske Bank

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sampension mærker effekt af nye SUL-regler

Det er blevet nemmere for Sampension at konkurrere i markedet for firmapensioner, efter Finanstilsynet har indført nye regler om, at syge- og ulykkesforsikringer skal hvile i sig selv økonomisk.

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs