FinansWatch

Jyske Bank består kapitaltest

Jyske Bank har ingen problemer med at klare den seneste EU-kapitaltest, lyder det i en melding fra banken. (Opdateret 8.25)

Jyske Bank er kommet fint igennem det europæiske banktilsyn, EBAs, kapitaltest.

Det skriver banken i en meddelelse her til morgen.

Af meddelelsen fremgår det, at bankens egentlige kernekapitalprocent er 12,2 efter revurdering af statseksponeringer.

Bekræfter solide kapitalforhold

”EU-kapitaltesten bekræfter endnu engang Jyske Banks solide kapitalforhold. Den af EBA beregnede kernekapitalprocent er fuldt ud betryggende i forhold til forretningsstrategien og myndighedernes nye forhøjede krav på 9% gældende fra sommeren 2012," siger ordførende direktør i banken, Anders Dam, i en meddelelse.

I sommer oplyste Anders Dam, at beholdningen af græske statsobligationer på det tidspunkt var på omkring 500 mio. kr. Siden da har Anders Dam afvist at tale om bankens eksponering over for Grækenland.

Også Danske Bank og Nykredit har her til morgen meddelelt, at man er kommet glat igennem testen. Nykredit kan dog ikke leve op til overgangsreglernes kapitalprocent, men det har i praksis mindre betydning, skriver banken.

Opdateret 9.50

Mere fra FinansWatch

SEB satser på børsmarkedet i kampen om storkunder

Den danske del af storbanken SEB vender nu øjet mod markedet for kapitalrejsning. Det såkaldte ECM-marked ligger naturligt til bankens strategi om at kunne hjælpe storkunder med alle finansielle behov, vurderer den danske landechef.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs