FinansWatch

Jyske Bank-ansatte vrede og chokerede

Fællestillidsmanden i banken kalder dagens store fyringsrunde for et kulturchok. "Banken har tabt sin uskyld," siger han.

For 150 ansatte i Jyske Bank blev torsdagen ikke, som de regnede med, da de tog af sted på arbejde.

For i banken ventede en fyreseddel, og herefter er de nu tidligere ansatte fritstillet og kan forlade deres skriveborde i banken.

- Det er et chok, og det er en trist dag både for banken og medarbejderne. Folk er vrede og meget skuffede. Jyske Bank har tabt sin uskyld i dag, siger bankens fællestillidsmand, Haggai Kunisch.

- Siden Jyske Bank blev dannet i 1967, har der ikke været massefyringer. Selv i de dårlige tider først i 1990'erne, greb man ikke til masseafskedigelser. Det er et kulturchok og meget drastisk, siger Haggai Kunisch.

Brud med historien

Han kalder fyringerne et brud med bankens historie og kultur.

- Jeg er ret overbevist om, at det også er et brud med de holdninger, som nogle af de ansvarshavende i banken har, siger Haggai Kunisch.

Jyske Bank havde et massivt overskud i regnskabet for første halvår i 2011 på 318 millioner kroner før skat, og i det lys undrer medarbejderne sig over, at det er nødvendigt med fyringsgrunden.

- Det er en sund virksomhed, som har overskud her og nu. Så man kan spørge sig selv om, hvorfor man så skal fyre medarbejdere, der kan hjælpe til med at tjene flere penge fremadrettet, siger Haggai Kunisch.

Vi må stole på ledelsen

- Men på den anden side indtræder virkningerne først i løbet af 2013, og regnskabet efter maj i år ser bekymrende ud. Vi må stole på ledelsens vurdering om, at vi ikke kan tjene os ud af denne her krise, siger han.

Torsdag meddelte Jyske Bank, at der skal skæres 250 stillinger væk i koncernen inden udgangen af 2012. Heraf fyres 150 medarbejdere med øjeblikkelig virkning, mens resten formentligt kan klares med naturlig afgang.

Ledelsen begrunder besparelserne med stigende omkostninger og faldende indtægter.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs