Markedet venter på forventninger fra Anders Dam

Når Jyske Bank mandag præsenterer sit regnskab for første kvartal, vil den største spænding være omkring bankens forventninger til, hvad regnskabsåret 2011. vil bringe.
RITZAU FINANS

Dem undlod ordførende direktør i Jyske Bank Anders Dam nemlig at komme med, da han præsenterede bankens årsregnskab.

"Nu har de en bedre ide om, hvordan det tegner sig efter første kvartal og kan sige noget mere sikkert. Mit fokus vil være på en eventuel guidance," siger analytiker Mads Thinggaard fra Nykredit Markets, der følger Jyske Bank og har en "akkumuler"-anbefaling på aktien.

Anders Dams udmelding ved årsregnskabet lød da også på, at forventningerne ville komme i forbindelse med første kvartalstallene.

Se tiden an

"Vi har valgt at se tiden lidt an. Der sker så mange ting på den finansielle front i øjeblikket. Jeg ser lidt det samme scenario som i 2010. Ikke stor vækst, men moderat vækst i danske økonomi. Det gør det alt andet lige lidt lettere at være bank i 2011 for forhold til de foregående år," lød det fra Anders Dam.

I markedet er der en forventning om, at Jyske Banks basisindtjening i 2011 vil lande på 1175 mio. kr. mod 1063 mio. kr. i 2010. Det viser en prognose udarbejdet af SME Direkt forud for regnskabet.

I første kvartal ventes en basisindtjening på 345 mio. kr.

"Jeg tror, vi kommer til at se fortsat faldende nedskrivninger. Jeg ser nettorenteindtægterne svagt faldende i forhold til fjerde kvartal på grund af to færre rentedage, men bortset fra det nogenlunde flade renteindtægter," siger Mads Thingaard.

Påvirkes af Nationalbanken

Fremover vil Jyske Banks nettorenteindtægter kunne blive løftet af, at Nationalbanken har hævet renten, påpeger analytikeren, men den effekt vil ikke være at finde i regnskabet for første kvartal, da rentestigningen er kommet for sent.

Nettorenteindtægterne ventes at blive 1070 mio. kr., nogenlunde det samme som for et år siden, i første kvartal og 4451 mio. kr. i hele 2011 ifølge SME Direkts prognose.

(Ritzau Finans)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også