FinansWatch

Jyske Bank smider landmænd ud

Bankerne tvinger i disse måneder mange landmænd fra deres gårde. Nogle landmænd får eftergivet en milliongæld, mens andre må finde sig i en noget hårdere behandling.

Årsagen er, at nogle landmænds gæld er uden udsigt til at blive betalt. Samtidig vurderer bankerne, at de pågældende landmænd ikke vil kunne drive rentable forretninger inden for en overskuelig årrække.

Det fortæller ordførende direktør i Jyske Bank, Anders Dam, til dagbladet Børsen.

Banken havde en eksponering mod landbruget på 6 pct. ved udgangen af 2009 mod 8 pct. ved udgangen af 2008.

Samarbejde hjælper

”Jeg vil ikke lægge skjul på, at de landmænd, som arbejder i processen omkring deres situation, står bedre ved forhandlingsbordet end de, som modarbejder os. I et særligt tilfælde har vi lovet helt at afgive gælden,” siger Anders Dam til Børsen.

Banken har i øjeblikket 20 gårde, hvor landmændene passer gården for Jyske Bank, indtil et salg kan finde sted.

Har reserveret penge

Også i Spar Nord vil man af med de svageste. Bankdirektør i Spar Nord Bank, Lars Møller, er ikke i tvivl om, at der er behov for, at der sker en udskilning i dansk landbrug, som vil betyde, at en række landmænd må forlade deres gårde, hvilket vil betyde tab for bankerne, også Spar Nord.

”Vi har reserveret penge til det i 2009 og 2010, og jeg er sikker på, at vi også vil få tab på landbruget i 2011, men jeg vil gerne appellere til, at der ikke sker politiske indgreb. Det er os, der har lånt pengene ud, og det er landmanden, der har skrevet under på, at han ville låne pengene. Begge parter er interesserede i at få afviklet tingene bedst muligt,” siger Lars Møller til dagbladet Børsen.

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs