FinansWatch

Jyske Bank sår tvivl om dankortets fremtid

Silkeborg-banken forudser, at dankortet kan tabe til nye betalingsløsninger som Mobilepay og Apple Pay, skriver Børsen.

Foto: Arkiv: Jyllands-Posten/Uffe Weng

Jyske Bank er "i tvivl om dankortets fremtid," fortæller Peter Schleidt, bankdirektør med ansvar for udvikling i Jyske Bank, til Børsen.

Banken lancerede for nylig Apple Pay sammen med Nordea i Danmark, og kombineret med Mobilepay mener banken, at danskerne med disse løsninger er dækket godt ind og ikke behøver dankortet, som Nets står bag. Modsat 64 andre danske banker har Jyske Bank heller ikke udviklet en digital tegnebog til det mobile dankort.

"Dankort har været fantastisk for Danmark, og det har bidraget til at reducere antallet af kontantbetalinger og eliminere brugen af checks på forkant af andre lande. Men den udvikling er nu også sket i andre lande, så bare fordi dankortet har været en god idé, er det ej sikkert, det samme er tilfældet i fremtiden," udtaler Peter Schleidt til Børsen og nævner, at f.eks. Finland har skrottet landets nationale betalingskort.

Dansk Erhverv, bankerne og Nets indgik i 2013 en aftale om dankortet, som gælder frem til 2020, hvor parterne skal forhandle om en ny aftale inden. Til avisen siger dankortdirektør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, at han er sikker på, at der er et stærkt dankort i 2025.

Jyske Bank slår tilbage: Apple Pay-kritik rammer skævt

Mere end 10.000 danskere har hentet Apple Pay efter dansk lancering

Forsiden lige nu

Nyt samarbejde skal styrke Mobilepay

Betalingsløsningen Mobilepay har indgået et nyt partnerskab med fintechvirksomhed, skriver Børsen. Det skal sætte yderligere fart på betalingstjenestens vækst.

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere