FinansWatch

Jyske Bank sår tvivl om dankortets fremtid

Silkeborg-banken forudser, at dankortet kan tabe til nye betalingsløsninger som Mobilepay og Apple Pay, skriver Børsen.

Foto: Arkiv: Jyllands-Posten/Uffe Weng

Jyske Bank er "i tvivl om dankortets fremtid," fortæller Peter Schleidt, bankdirektør med ansvar for udvikling i Jyske Bank, til Børsen.

Banken lancerede for nylig Apple Pay sammen med Nordea i Danmark, og kombineret med Mobilepay mener banken, at danskerne med disse løsninger er dækket godt ind og ikke behøver dankortet, som Nets står bag. Modsat 64 andre danske banker har Jyske Bank heller ikke udviklet en digital tegnebog til det mobile dankort.

"Dankort har været fantastisk for Danmark, og det har bidraget til at reducere antallet af kontantbetalinger og eliminere brugen af checks på forkant af andre lande. Men den udvikling er nu også sket i andre lande, så bare fordi dankortet har været en god idé, er det ej sikkert, det samme er tilfældet i fremtiden," udtaler Peter Schleidt til Børsen og nævner, at f.eks. Finland har skrottet landets nationale betalingskort.

Dansk Erhverv, bankerne og Nets indgik i 2013 en aftale om dankortet, som gælder frem til 2020, hvor parterne skal forhandle om en ny aftale inden. Til avisen siger dankortdirektør i Nets, Jeppe Juul-Andersen, at han er sikker på, at der er et stærkt dankort i 2025.

Jyske Bank slår tilbage: Apple Pay-kritik rammer skævt

Mere end 10.000 danskere har hentet Apple Pay efter dansk lancering

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs