FinansWatch

Bankboss: Investorerne synes vi er en dum investering

Royal Bank of Scotlands topchef udviste meget ringe tro på kapitalmarkedernes hjælpevillighed, da han diskuterede kapitalkrav med parlamentsmedlemmer i England.

CEO i Royal Bank of Scotland Stephen Hester forstår godt investorer, der ikke vil skyde kapital i engelske banker. Det fortalte han finansudvalget i det engelske parlament i går, skriver The Guardian.

"Jeg vil gerne se den investor, som vil putte mere kapital i engelske banker lige nu. De tænker, det er et dumt sted at placere mere kapital," sagde han ifølge avisen.

Han var indkaldt til at svare på den seneste kritik af bankdirektører, der brokker sig over de kommende, strenge kapitalkrav. Bankerne argumenterer med, at de bliver nødt til at sænke udlånet til private mennesker, mens politikerne på den anden side siger, at bankerne kunne starte med at skære i topchefernes løn.

Stephen Hester understregede, hvor svært det er for bankerne at hente kapital i den nuværende marked, hvorfor en markant stramning af kapitalreglerne vil ramme bankerne hårdt.

Topchefens kommentarer blev ikke vel modtaget på aktiemarkedet, hvor det blev tolket som en mistillid til bankens evner, og aktierne faldt med seks pct.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs