FinansWatch

Europæiske banker i spektakulær udlånsmanøvre

Flere europæiske banker låner penge til investorer, der vil overtage bankernes dårlige udlån.

Presset stiger på europæiske banker, der kæmper for at overholde de kommende europæiske kapitalkrav. Flere banker forsøger at få solgt de værste aktiver ud af bøgerne, men i flere tilfælde må banken yde lån til de investorer, der overtager lånene, skriver Bloomberg.

Royal Bank of Scotland skulle ifølge Bloomberg have givet et 600 mio. pund stort lån til Blackstone Group, så investoren kunne købe en 1,4 mia. pund stor realkreditportefølje ud af den engelske bank.

Credit Suisse har ligeledes finansieret salget af ejendomslån for 2,8 mia. dollar til Apollo Global Management, skriver Bloomberg.

Professor i finansiering ved HEC Paris siger til nyhedsbureauet, at manøvren næsten ødelægger sit eget formål.

"Aktiverne bliver måske mere sikre, fordi køberen indskyder kapital, men den faktiske forbedring af core tier 1 capital ratio er ikke så stor, som hvis det rent og simpelt var solgt. Det viser, at bankers nedgearing bliver hårdere end planlagt," siger han til Bloomberg.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs