FinansWatch

Unicredit taber 78 mia. kr.

Tredje kvartal er blodrødt i den italienske bank Unicredit. Et underskud på 78 mia. kr. tvinger banken til rekapitalisering.

Ifølge Bloombergs konsensusestimat havde analytikerne forventet en pæn indtjening på 2,3 mia. kr. i den italienske bank Unicredit. Det kan derfor mildest talt ikke have været en positiv overraskelse, da banken præsenterede sit regnskab for lidt siden.

Et minus på 78 mia. kr. eller 10,6 mia. euro lyser op på bundlinjen, og det tvinger banken ud i en større kapitaludvidelse. Der vil heller ikke blive udbetalt aktionærudbytte i 2011.

Det er nedskrivninger på statsgæld, der tynger bankens regnskab. Ifølge det fælleseuropæiske banktilsyn var Unicredit den bank, der var længst fra at leve op til de kommende kapitalkrav med en Core Tier One på ni pct.

Bloomberg skrev allerede tidligere på dagen, at banken ville hente 56 mia. kr. i en kapitaludvidelse, og regnskabet har måske givet lidt af forklaringen. Ifølge Bloomberg vil gamle aktionærer andel blive udvandet med 10 til 1 i emissionen. Aktieudvidelsen bliver landets største i over to år.

Unicredit blev tidligere i dag suspenderet på den italienske børs efter fald på knap tre pct. Handlen er genoptaget 15.20.

 

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs